HOE KIES IK EEN ACTIVITEITSMETER?

De activity tracker is de ideale bondgenoot van de sporter die zijn fysieke vorm wil verbeteren. Kleine en discrete trackers volgen je dag en nacht voor een complete analyse van je dagelijkse activiteiten. De keuze van een activiteitsmeter wordt gemaakt op basis van 3 criteria: de realtime opvolging van je activiteit, de cardiofunctie en de GPS-functie.

JE ACTIVITEITEN VOLGEN

Ben je op zoek naar een efficiënt hulpmiddel dat je extra motiveert om je conditie te verbeteren? Dan heb je heus geen hoogtechnologische toestellen nodig die barsten van de ingewikkelde functies. Kies eerder voor een eenvoudige activity tracker, waarop je de volgende parameters kunt volgen.

AANTAL STAPPEN

Met de stappentellerfunctie kan je je activiteit in realtime volgen. Tip: om in vorm te blijven wordt aangeraden om 10.000 stappen per dag te doen.

VERBRANDE CALORIEËN

Volg het evenwicht tussen je verbruikte en ingenomen calorieën in realtime, dankzij de calorieteller.

SLAAPKWALITEIT

De kwaliteit van je slaapcycli wordt vaak over het hoofd gezien, maar is een onmisbaar facet van je welzijn.

MET OF ZONDER HARTSLAGMETER?

Als je bovenop je dagelijkse activiteiten ook nog een sport beoefent, dan raden we je aan om te kiezen voor een activity tracker met een hartslagmeter.

Die biedt immers de mogelijkheid om je inspanningen te controleren. En aangezien het om "slimme" toestellen gaat, kan je je vooruitgang online volgen op je smartphone.

MET OF ZONDER GPS?

Modellen met een gps kunnen een must zijn voor wie vaak intensief outdoor gaat sporten.

Dankzij de gps-functie kan je je snelheid, je afstand en je parcours nog nauwkeuriger meten.

Pierre-Antoine

Expert electronica en gezondheid.

Als je ondanks deze adviezen nog geen beslissing hebt genomen, vergelijk dan de autonomie van de verschillende modellen, want deze varieert van enkele dagen tot meerdere weken.