HOE KIES IK SNOWBOARD-SCHOENEN?

Er wordt wel eens gezegd dat goede snowboardschoenen het belangrijkste zijn tijdens het snowboarden en niet zonder reden. Een goed paar snowboardschoenen moeten je voet efficiënt ondersteunen en beschermen tegen de impact tijdens het snowboarden. Je kunt verschillende schoenen kopen afhankelijk van je niveau, techniek en stijl. Ontdek nu alle tips die je helpen bij het kiezen van de juiste snowboardschoenen. 

De juiste keuze voor snowboardschoenen is afhankelijk van een drietal criteria: je niveau, de grootte van de schoenen en het sluitingssysteem. 

HET NIVEAU

DE GEVORDERDE SNOWBOARDER

Je bent op zoek naar snowboardschoenen met goede ondersteuning, ook tijdens hoge snelheden moeten de schoenen jou het vertrouwen en de zekerheid bieden om stabiel te blijven. Dit type schoen is vaak wat stijver. 

DE EXPERTS

Je bent op zoek naar snowboardschoenen die bij je stijl passen. Je hebt de juiste ondersteuning nodig die je alles biedt wat jij nodig hebt in je discipline. Voor snelheid en freeride adviseren wij een schoen met relatief stijve flex. Voor park rijders die regelmatig sprongen zullen make; medium flex. 

BEGINNENDE SNOWBOARDERS

Je bent over het algemeen op zoek naar een zachte, flexibele snowboardschoen die je veel comfort geeft en daarnaast tolerant (vergevingsgezind) is. 

HET SLUITINGSSYSTEEM

*Fast lock: Dit is een snel en eenvoudig sluitingssysteem. Trek het koord aan, zet hem vast en klaar is Kees! Dus geen veters meer strikken, dus je staat zo op de piste! Je kunt boots in twee bewegingen vastmaken: 1. trekken aan de veters 2. de koordstopper vastzetten, en klaar!
*Boa: Dit is een krachtig sluitingssysteem waarbij je via een draaiknop de ijzeren koorden kunt aanspannen. Ook zonder veters. Super eenvoudig ook om de schoenen weer los te krijgen.
*Veters: Vaak wordt het vetersysteem nog gezien als het beste systeem waarbij je alles helemaal persoonlijk vast kan zetten. Misschien is het wat lastiger om de boots met veters super strak te krijgen maar als je precies de goede maat kiest is dit eigenlijk niet nodig. 

Duurdere snowboardschoenen zijn vaak voorzien van een dubbele sluiting zodat je onder en boven los van elkaar vast kunt zetten. Dit is super handig en biedt veel mogelijkheden want niet iedereen wilt zijn schoenen rondom de voeten even strak als rondom de onderbenen.