HOE KIES JE JE TENNISBALLEN ? 

Recreatieve speler of intensieve tennisser? Liever ballen per stuk, of eerder gasgevulde ballen?

Tennisballen kiezen doe je op basis van een aantal verschillende elementen: je niveau, de tijd die je wekelijks doorbrengt op de court, het technische vernuft van de bal. Met deze kleine handleiding maak je vlotter een keuze op jouw maat. 

HET SPELNIVEAU - BALLEN PER STUK

Ballen per stuk zijn perfect voor beginnende kinderen en volwassenen die het tennis ontdekken. Je kiest je bal dan op basis van de leeftijd en van de gewenste stuithoogte. 

VILTEN BAL MET GROENE STIP

Vilten ballen met groene stip zijn bestemd voor kinderen van 9 jaar en ouder. Ze hebben een opstuithoogte die tot 75 % van een klassieke bal haalt. Ook voor volwassenen die starten met tennis is dit een uitstekende keuze. 

VILTEN BAL MET ORANJE STIP

Vilten ballen met oranje stip zijn perfect voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Hun stuithoogte is maximaal 50 % van die van een klassieke bal. 

SCHUIMBAL, PLASTIC BAL OF VILTEN BAL MET RODE STIP

Ballen uit schuimrubber, plastic of vilt met rode stip zijn ideaal voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Hun stuithoogte is maximaal 25 % van die van een klassieke bal. 

HET SPELNIVEAU - GASGEVULDE BALLEN

Er bestaan twee soorten gasgevulde ballen: voor training en voor wedstrijden. Je kiest je ballen afhankelijk van je verwachtingen op het vlak van gevoel, stuitkwaliteit en balcontrole. 

GASGEVULDE TRAININGSBALLEN

Gasgevulde trainingsballen hebben een rubberen kern en een bekleding uit kunstvilt, voor een uitstekende spelbeleving. De naam verraadt het al: dit type bal gebruik je vooral om mee te trainen. 

GASGEVULDE WEDSTRIJDBALLEN

Gasgevulde wedstrijdballen zijn voorzien van een rubberen kern en bekleed met natuurlijk vilt. Dat maakt ze uiterst duurzaam en zorgt voor een verbluffende balcontrole en een weergaloze stuitkwaliteit. 

DE GEBRUIKSDUUR

Je keuze zal ook afhangen van je spelduur. Voor de gemakkelijkheid delen we die op in drie segmenten: occasioneel, regelmatig en intensief. 

JE BENT EEN INTENSIEVE SPELER

Dan heb je vooral ballen nodig met een uitmuntende stuitkwaliteit. Ze moeten duurzaam zijn in de rally's en een stuit bezitten die aangepast is aan je niveau. Ga voor viltballen met rubberen kern uit het hogere gamma. 

JE BENT EEN OCCASIONELE SPELER

Dan heb je vooral speelbare en stevige ballen nodig met een stuit aangepast aan je niveau. Kies dan voor trage, drukloze ballen. 

JE BENT EEN REGELMATIGE SPELER

Dan ben je in principe op zoek naar duurzame ballen. Ze moeten ook een goede stuitkwaliteit bieden. En je moet elke slag goed kunnen controleren. Opteer dan voor vinnige, gasgevulde ballen.