FATBURNING FOODS 

ik hou ervan om ‘s ochtends op te staan en een lekker ontbijtje klaar te maken. Geen betere manier om je dag goed te starten. En nu we in de ochtend wat extra tijd hebben deze quarantaineperiode, mag het toch net dat ietsje meer zijn…

Geniet ervan! Stephanie MertensCommunication Leader Fitness Decathlon Belgium 

Fat burning food

BREAKFAST PANCAKES MET SLECHTS DRIE INGREDIËNTEN

Doe de banaan in een kom samen met de eieren en het havermout. Mix deze toch een glad geheel met een staafmixer. Als je fan bent van kaneel (net als ik) dan kan je hiervan ook een lepeltje toevoegen.~Indien je geen staafmixer hebt dan kan het ook zonder: plet de bananen dan eerst in een kom. Voeg nadien de eieren en het havermout toe. Meng goed! Het mengsel zal minder glad zijn, maar daarom niet minder lekker. 

Doe een beetje olijfolie in een pan en warm op op een middelmatig vuur.~Tip: maak de pannenkoekjes niet te groot. Ik gebruik meestal een pollepel en maak er zo kleine rondjes van. Als je ze te groot maakt, zijn ze vaak moeilijker om om te draaien.~~Laat de pannenkoekjes bakken tot ze loskomen en goud bruin zien. Draai ze dan om. Dit gaat meestal erg snel, dus zorg ervoor dat ze niet aanbranden ;-) ~Herhaal deze procedure tot het mengsel volledig leeg is. ~~Als kers op de kaars, raad ik enkele lekkere toppings aan. Ik wissel vaak af: extra fruit, magere platte kaas, crunchy pindakaas, donkere chocoladestukjes,... Choose your own topping to make it perfect!~~:-) En dan nu… Smullen maar!

---

Het volgend receptje is ook een leuke. Want ‘s avonds (en stiekem ook overdag) hebben we toch allemaal van die kleine goestingskes. Wel, dit is jouw ideale healthy pleasure! ~ 

Breakfast Pancakes

HEALTHY COOKIES 

Verwarm de oven voor op 180°. ~Giet de rijpe bananen in een kom. ~Voeg de havervlokken en het eitje toe en meng goed.~Voeg eventueel wat kaneel bij. Dat laatste is geen verplichting als je geen fan bent van kaneel.~Breek vervolgens de chocolade in kleine stukjes en meng deze doorheen het geheel. ~Let op, het is niet de bedoeling dat we gaan mixen met een staafmixer, het moet wel degelijk een papje zijn, anders wordt het moeilijk om er koekjes van te maken.~Neem de bakplaat en bedek deze met bakpapier. ~Neem een lepel en maak zo’n 7 koekjes uit het mengsel (niet te dik, niet te dun) en leg ze op de plaat.~Leg de bakplaat in de oven en laat 25 minuten bakken. Draai na 25 minuten de koekjes even om en laat ze nog een 5 à 10 minuutjes in de oven staan tot ze helemaal goudgeel kleuren.~Laat dan een beetje afkoelen en daar heb je jouw kleine pleziertje in de avond (of overdag) :-) 

Cookie Recipe