Herenschoenen voor natuurwandelen NH100 Mid

Vanaf
€1500
8492095

Onze ontwikkelaars, zelf wandelaars, ontwierpen de halfhoge MH100-schoenen voor recreatieve wandelingen door de velden, in het bos of aan zee, bij droog weer.

Onze motivatie? Je comfortabele en lichte schoenen bieden die goed antislip zijn op alle natuurpaden met weinig hoogteverschillen. En dat voor een heel betaalbare prijs!

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART / Zand
Maat: maatwijzer
Tweedehands
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9

PRODUCTVOORDELEN

Schokdemping

Schokdemping

Demping aan de hiel met een EVA pad van 6 mm, geschikt voor natuurpaden

Grip

Grip

TPR-zool met noppen van 3,5 mm, geschikt voor natuurlijke paden

Positiebehoud product

Positiebehoud product

Hoge, soepele schacht | Veters met 6 oogjes en haakjes voor de nodige steun

Lichtgewicht

Lichtgewicht

Elke schoen weegt slechts 376 g in maat 43

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak

Hoog model, verhindert dat steentjes of twijgjes in de schoen komen

Aanpasbaarheid

Aanpasbaarheid

Uitneembare binnenzolen, geschikt voor orthopedische zolen

Bescherming tegen schokken

Bescherming tegen schokken

Synthetische teenkap om te beschermen tegen steentjes

Hechting

Hechting

Het zoolmateriaal en de noppen van 3,5 mm zorgen voor een optimale modderafvoer

TECHNISCHE INFORMATIE

Zolen die niet wegglijden op natuurpaden

Het zoolontwerp is het resultaat van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria. De zool heeft een specifieke rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. Omdat niet iedereen dezelfde behoeften heeft, zoeken we systematisch naar het beste compromis om te lopen over een zachte ondergrond (zoals een bospaadje) en harde bodem (zoals rotspaden).

Ontwikkeld voor natuurpaden

Onze wandelschoenen zijn bedoeld voor natuurlijke paden. We kiezen en testen de materialen van de zool en het bovenwerk specifiek voor wandelen op een zachte bodem (zoals bospaden) en harde bodem (zoals rotspaden). Gebruik op een verharde weg (asfalt) kan ertoe leiden dat de schoenen sneller verslijten en niet langer comfortabel zitten. Ze zijn niet geschikt voor bergwandelen.

Getest in het lab

We doen ook tests in ons laboratorium op de volgende aspecten: loskomen van ogen en riempjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde slijtage. Dankzij die tests kunnen we de kwaliteit van onze producten verbeteren en voorkomen dat je wandelschoenen voortijdig slijten.

Hoe kies je de juiste maat wandelschoenen?

Pas beide schoenen, rechtopstaand en met de sokken die je draagt om te wandelen. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Twee punten waar je op moet letten:
- zit je hiel goed vast
- stoten je tenen niet tegen de schoen als je naar beneden gaat
De schoenen mogen nergens knellen als je ze past. Wandel gerust even rond in de winkel. Vertrek niet op een lange tocht met nieuwe schoenen, maar loop ze eerst in.

De combinatie schoen/sok is belangrijk

Tijdens wandelingen kun je blaren krijgen om verschillende redenen: wrijving, een plooi in de sok, vocht, sokken die te klein of te groot zijn ... Het is dus belangrijk dat je sokken de juiste maat hebben en dat ze in een materiaal zijn dat is aangepast aan je wandelschoenen.

Hoe kies je de juiste maat wandelsokken?

Draag sokken in de juiste maat om te voorkomen dat ze gaan rimpelen in je schoen: sokken die te groot zijn zorgen voor een opgepropt gevoel, te kleine sokken hebben de neiging dieper in je schoen te schuiven.

Hoe kies je het juiste materiaal van wandelsokken?

Tijdens het wandelen moet je vochtigheid zo goed mogelijk onder controle houden: het is vaak onvermijdelijk dat je gaat transpireren. Als je schoenen ademend zijn, voeren ze de transpiratie af. Je moet dus lichte sokken dragen die eveneens ademend zijn. Als je schoenen eerder waterdicht zijn, als bescherming tegen de regen, is dat een andere zaak: dan moet je sokken kiezen die de transpiratie absorberen en zoveel mogelijk afvoeren van je voeten.

Welke sokken zijn geschikt voor in de schoenen NH100 Mid?

De schoenen zijn niet erg ademend, maar voldoende om de transpiratiedampen af te voeren. Draag dus bij voorkeur de sokken NH100 mid: die bevatten katoen, dat vocht absorbeert, en hebben badstof aan de voetzool om het vocht af te voeren van de voet. Ze komen ook hoog genoeg om je enkel te beschermen tegen wrijving van de schoen. Een uitstekende combinatie om blaren te voorkomen.

Garantie

Op onze wandelschoenen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? We ontwikkelen voor jou een duurzaam product dat je tijdens elke wandeling in de natuur kunt dragen. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Zool van 100% Rubber - Thermoplastisch rubber Buitenkant van 57.1% Polyester, 42.9% Polyurethaan Binnenkant van 50% Polyester, 50% EVA

VOORRAADADVIES

We raden je aan om de schoenen op te bergen op een geventileerde plek, beschermd tegen licht en vocht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet aan te raden voor wandelen in de regen, bergen of op asfalt

TESTS

Quechua bedenkt en ontwikkelt zijn producten in zijn uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk. Die producten worden vervolgens getest in de praktijk, samen met andere wandelaars, om ze te controleren op comfort en stevigheid. We trekken bijvoorbeeld naar de bossen van Fontainebleau of naar Bretagne. We zoeken zoveel mogelijk wandelpaden op, bij elk soort weer. Tijdens die momenten overleggen we met onze testers, hun feedback en input is voor ons immers van onschatbare waarde!

Vraag & Antwoord