Kampeerslaapzak Arpenaz 10° katoen

€4000

Onze ontwikkelaars, zelf kampeerders, ontwierpen deze katoenen slaapzak om comfortabel te slapen bij temperaturen rond 10°C.

10°C. Ons doel? Je een comfortabele slaapzak bieden in heel aangenaam biokatoen. 2 meter lang, om te vormen tot deken. 5 jaar garantie!

Vraag & Antwoord
Kleur: Zand

PRODUCTVOORDELEN

Gebruikstemperatuur

Gebruikstemperatuur

Comforttemperatuur: 10°C | Limiettemperatuur: 3°C

Slaap kwaliteit

Slaap kwaliteit

Afmetingen: 200 x 80 cm | Volledige rits met dubbele runner | Biologisch katoen

Transportgemak

Transportgemak

Gewicht: 2200 g | Volume: 22 l | Draagzakje

Compatibiliteit

Compatibiliteit

Met 2 slapen: rits twee dezelfde slaapzakken aan elkaar

Onderhoudsgemak

Onderhoudsgemak

Makkelijk te wassen in de machine, volg de onderhoudstips

TECHNISCHE INFORMATIE

Gebruikstemperatuur

Op al onze slaapzakken vermelden we de comforttemperaturen, die getest worden door een onafhankelijk lab (AITEX) op basis van de Europese norm ISO 23537-1 van 21 januari 2017. De comforttemperatuur is de benedengrens waarbij een gebruiker die languit in de slaapzak ligt, globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of te warm heeft (bepaald voor een vrouw van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).
Kies je slaapzak volgens die temperatuur.

Wat is de limiettemperatuur?

De limiettemperatuur is de temperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (bepaald voor een man van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).

Wat je nog moet weten over de temperaturen

Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar houdt de warmte van het lichaam vast. Als je doodop en helemaal verkleumd in een ijskoude en vochtige slaapzak kruipt, zal je het vermoedelijk koud hebben, hoe goed je slaapzak ook is! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand tegen de kou kan (mager of wat molliger, vermoeidheid ...), van zijn uitrusting (slaapmatje dat isoleert van de grond, ...), van zijn kleding (naakt, ondergoed, ...) en van het weer (vochtigheid, wind ...).

Een paar tips voor je in je slaapzak kruipt

Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Warm je lichaamsuiteinden op: muts, handschoenen, warmtepacks, je warm wrijven… Een drinkbus gevuld met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen gevaar is dat die onbedoeld opengaat!). Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte), maar zonder bewegingen te maken die koude tocht veroorzaken.
Om je slaapzak minder te hoeven wassen, is een lakenzak geen slecht idee.

Samenstelling

Voering: 100% biologisch katoen | Buitenstof: 35% biologisch katoen en 65% polyester/biokatoen | Vulling: 100% polyester wattering 300 g/m².

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuscore het snelst herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Garnering 100% Polyester Stof binnenkant 100% Katoen Hoofdstof 64.89% Polyester, 35.11% Katoen Achtertas 88.64% Polyester, 11.36% Katoen

VOORRAADADVIES

Prop de slaapzak gewoon in het zakje, met het voeteneinde eerst. Thuis haal je hem uit het zakje en leg je hem uit op een droge plek zodat hij volumineus en dus warm blijft.

GEBRUIKSAANWIJZING

Maat en lichaamslengte: maximaal 1,90 m.

TESTS

Op deze slaapzak krijg je 5 jaar garantie, te rekenen vanaf de verkoopdatum vermeld op de kassabon. Geldt de garantie, dan wordt je artikel gratis gerepareerd of omgeruild. De garantie dekt gebreken aan de slaapzak, tenzij die veroorzaakt zijn door normale slijtage of door abnormaal gebruik. Die bijzondere garantie van 5 jaar geldt alleen op vertoon van het product en van de kassabon.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Kampeerslaapzak Arpenaz 10° katoen
Kampeerslaapzak Arpenaz 10° katoen
Kampeerslaapzak Arpenaz 10° katoen

Vraag & Antwoord