ECODESIGN
Soortgelijke producten
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520

LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520

€1700
8647285

Onze productontwikkelaars ontwikkelden deze lokduif met flapperende vleugels als een levensecht lokmiddel dat meer houtduiven zal aantrekken.

Een lokduif (gebaseerd op de 3D-lokduif 500) met afneembare EVA-vleugels die bewegen in de wind. Met de meegeleverde stang zijn er twee houdingen mogelijk (snavel naar de grond, kop recht).

Vraag & Antwoord
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Visuele efficiëntie

Lokduif met flapperende vleugels en staart, zodat de duif nog echter lijkt

Slijtvastheid

Hoogwaardige verf die bestand is tegen zon, regen en wrijving.

Eenvoudig transport

Met camouflagetas om alles in op te bergen en mee te nemen.

Vlotte montage / demontage

De verwijderbare vleugels gemonteerd op 2 veren maken het (de)monteren gemakkelijker.

Veelzijdigheid

2 houdingen mogelijk dankzij de inbegrepen pin (etende of staande duif).

Ecodesign

Product gemaakt van 100% gerecycled polyethyleen, dat de impact op het milieu beperkt

Technische informatie

Flapperende vleugels die bewegen in de wind

Onze nieuwe lokduif 520 is gebaseerd op onze 3D-lokduif 500 (zelfde kleurtinten en grootte), waaraan we een staart en flapperende vleugels hebben toegevoegd.

Waarom die flapperende vleugels?
Zo lijkt de lokduif nog echter en trekt deze meer vogels aan: zelfs als het maar een beetje waait, bewegen en wapperen de vleugels, net als van een vogel die net neerstrijkt. Dankzij dat effect zullen houtduiven de lokduif eenvoudiger en van verder weg opmerken.

De vleugels en de staart: een specifiek ontwerp om de efficiëntie van de lokvogel te vergroten

Bij de ontwikkeling van de vleugels en de staart hebben we rekening gehouden met het belang van het wit op het verenkleed, aangezien dat een sleutelelement is voor de echtheid van de lokduif. Dat geldt natuurlijk ook voor de verschillende tinten grijs, zwart en blauw. Onze ontwerpers hebben ook aandacht besteed aan de contouren van de lijnen om ervoor te zorgen dat het effect zo dicht mogelijk bij het echte verenkleed van een duif ligt.

Concreet, hoe werken deze vleugels in de wind?

De vleugels zitten aan beide kanten van de lokduif met twee veren vast, zo zijn ze gevoeliger voor de wind. Zelfs bij een licht briesje zullen ze al bewegen en zo kunnen ze de vlucht langer nabootsen.
We gebruikten hiervoor EVA-schuim. Waarom?
Dat is een soepel en slijtvast materiaal. Ten slotte biedt de dikte van de vleugels en de staart (2,5 mm) het beste compromis tussen gewicht en beweging.

Een veelzijdige lokduif met twee mogelijke houdingen dankzij de geïntegreerde klikstang.

Onder aan de lokduif 520 met fladderende vleugels hebben we dezelfde 2 gaten aangebracht die je terugvindt op de lokduif 500 en 900 fluweel: met de geïntegreerde stang kan je hierdoor kiezen tussen 2 mogelijke houdingen. Die stang zit vastgeklikt onder de lokvogel (zo hoef je de onderdelen dus niet los te vervoeren en raak je ze niet kwijt).

Het realisme: een essentieel aspect voor iedereen die op duiven jaagt

Als je jaagt op vliegende houtduiven, is het essentieel dat de opstelling op de grond zo massief, compleet en realistisch mogelijk is om houtduiven te lokken. Dankzij het realisme en de bewegingen van deze lokduif maximaliseert dit (bij voorkeur met de neus in de wind te plaatsen) exemplaar je kansen om duiven te lokken. De gebruikte verf bootst de kleuren van de vogel zo goed mogelijk na en is tevens bestand tegen vervaging door zonnestralen, regen, zand en wrijving.

Hoogwaardige kleuren die bestand zijn tegen de elementen: het grote voordeel van deze lokvogel

Deze lokvogel werkt uiterst doeltreffend in graan-, maïs-, koolzaad- of andere velden. Hoe komt dat? Vooral door de hoge kwaliteit van de gebruikte kleuren, die ook nog eens een vlambehandeling ondergingen om de levensduur van het product te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat je lokduif langer meegaat, kozen we voor duurzame kleuren die bestand zijn tegen de grillen van het weer, het vervoer en de opslag.

Een tas om je lokduif en de bijbehorende accessoires te dragen en op te bergen

Als je te voet naar je post gaat, heb je vaak heel wat accessoires bij je: jachtgeweer, schuiltent, lokvogels ... Als je jaagt op houtduiven, heb je vaak 15, 20, 30 of zelfs meer lokvogels bij je. Daarom hebben we een draagtas gemaakt waarin je de lokduif 520 gemakkelijk kunt meenemen. Die tas kan je openen en sluiten met een klep en 2 klittenbanden en bestaat uit een enkel vak waarin je je lokduif, vleugels en staart kunt opbergen.

En ook nog met oog voor het milieu?

Bij het hele ontwikkelingsproces stond de milieu-impact van onze lokvogel centraal. In plaats van standaard kunststof te gebruiken om deze lokvogel te maken, is de milieu-impact door onze ingenieur verkleind. Hoe? Dankzij het volledig gerecyclede en recyclebare polyethyleen dat we hebben gebruikt voor deze lokvogel.

Hoe plaats je de lokvogels op de grond?

Je moet rekening houden met 3 belangrijke factoren: de windrichting, de richting waaruit de houtduiven aankomen en de locatie van je post. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk, maar als de omstandigheden ideaal zijn (de wind in je rug en de vogels komen van voren aan), plaats dan de lokvogels op 20-25 m van je loerplaats in een grote "U" op de grond, zodat de houtduiven in het midden neerstrijken en plaats de bewegende lokvogels aan de ingang van de opstelling.

Vergroot je kans om houtduiven aan te trekken met deze tips

Om je opstelling er nog echter uit te laten zien, raden we aan om onze lokduiven 100, 500 3D en 900 fluweel samen op te stellen en bewegende lokduiven als de 920 met hun snavel naar de wind aan de ingang van de opstelling te zetten. Draag daarnaast camouflagekleding en besteed voldoende aandacht aan je loerplaats! Bekijk daarvoor bijvoorbeeld onze loertent. Zo zal je zeker houtduiven zien aanvliegen, vertragen, zweven en neerstrijken.

Afmetingen en gewicht

Lengte van de lokvogel met staart: 32 cm
Breedte van de lokvogel zonder vleugels: 17,5 cm
Breedte van de lokvogel met beide vleugels: 66 cm
Gewicht (zonder vleugels/staart): 220 g
Totaalgewicht (inclusief vleugels, staart en draagtas): 390 g
Afmetingen draagtas (1 enkel vak): hoogte 40 cm en breedte 18 cm

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Structuur 100% Staal Hoofddeel 100% Hogedichtheidpolyetheen

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Afbeeldingen

LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520
LOKDUIF FLAPPERENDE VLEUGELS 520

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord