Creatine 300g

€2399
€2999 -20%
*Van ‪29/6/2024‬ tot ‪1/1/2025‬
€7997/kg

Creatine (Creapure®) helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtinspanningen.

300 g

Uitsluitend online verkocht en verzonden door Ceres Pharma NV

Onze diensten:

  • Geselecteerd door Decathlon
  • Enkel levering aan huis
  • Retour gedurende 30 dagen

Beschrijving

Bij korte, maximale inspanningen, die slechts enkele seconden duren, zijn onze voornaamste energiebronnen energierijke fosfaten in de spier: adenosinetrifosfaat (ATP) en creatinefosfaat. Spieren bezitten slechts een beperkte hoeveelheid ATP, voldoende om een intensieve inspanning enkele seconden vol te houden. Nadien zal de spier creatinefosfaat afbreken tot creatine en ATP, om de inspanning te kunnen voortzetten. De hoeveelheid creatinefosfaat aanwezig in de menselijke spier is voldoende om een 1-malige inspanning van ongeveer 15 seconden vol te houden.

Creatine is een lichaamseigen stof die voornamelijk in de lever gemaakt wordt. Daarnaast haalt een omnivoor individu ook ongeveer 1g creatine per dag uit zijn voeding door het eten van o.a. vlees en vis. Het werd aangetoond dat spiercreatine ongeveer 20% kan verhoogd worden bij zowel ongetrainden als goed getrainden door chronische creatinesupplementatie. Door de voorraad fosfocreatine in de spier te verhogen, zal de spier dus over meer snelle brandstof beschikken wat de prestatie tijdens korte intensieve inspanningen ten goede zal komen.

Creapure® is de beste en meest pure vorm van creatinemonohydraat op de markt. Het is bovendien de meest bestudeerde vorm van creatine en studies tonen aan dat het veilig en effectief is.

Voor wie kan Creatine voordelig zijn?
Het is aangetoond dat creatine prestatiebevorderend kan werken voor:
herhaalde sprints of intensieve inspanningen (< 30s) met korte rustperiode (<1 min), waarbij het ATP-CP systeem actief is (bv. sprint, zwemmen, basket, voetbal, tennis, wielrennen, rugby …);
in combinatie met krachttraining voor toename spierkracht en spiermassa. De atleet kan meer herhalingen per reeks uitvoeren en kan sneller herstellen tussen de reeksen.

Technische informatie

Staat

Nieuw

Voedingswaarde

100% ultra puur creatinemonohydraat (Creapure®)

Overige informatie

Samenstelling

100% ultra puur creatinemonohydraat (Creapure®) Zonder gluten – zonder lactose – zonder soja – vegetariërs √ – veganisten √

Gebruikersbeoordelingen