Isotonic Drink Tabs Lemon 6x10 Tabletten

€3359
€4199 -20%
*Van ‪8/7/2024‬ tot ‪1/1/2025‬
€5599/kg

Handige bruistabletten om snel een heerlijke, licht sprankelende, dorstlesser te

Smaak: Citroen

600 g

Uitsluitend online verkocht en verzonden door Ceres Pharma NV

Onze diensten:

  • Geselecteerd door Decathlon
  • Enkel levering aan huis
  • Retour gedurende 30 dagen

Beschrijving

Tijdens het sporten gaat het lichaam transpireren zodat de lichaamstemperatuur niet te hoog zou oplopen. Het vocht dat verloren wordt, moet terug aangevuld worden door te drinken om de vochtbalans op peil te houden. Wanneer te weinig vocht zou worden ingenomen ten opzichte van het vochtverlies (= dehydratie) zal dit een negatief effect hebben op de prestatie.

Naast het herstellen of in stand houden van de vochtbalans kan een sportdrank ook zorgen voor het op peil houden van de bloedglucose (suiker in het bloed) en de aanvulling van spierglycogeen (suiker in de spier). Dit is belangrijk aangezien de prestatie beïnvloed wordt door hoeveel koolhydraten er beschikbaar zijn.

Bij een isotone drank zijn het aantal deeltjes van de drank gelijk aan het aantal deeltjes in het bloed en worden zowel water, koolhydraten en mineralen dus optimaal opgenomen. De Etixx Isotonic is daardoor de ideale dorstlesser.

Daarnaast zijn de prestaties bij duursporten afhankelijk van de spierglycogeenreserves. Daarom is het belangrijk om de brandstofreserves tijdens het sporten met extra koolhydraten aan te vullen. Indien tijdens langdurige inspanningen geen koolhydraten zouden worden ingenomen, zouden de spierglycogeenreserves uitgeput zijn na ongeveer 90 minuten. De hoeveelheid koolhydraten die je tijdens de inspanning moet opnemen, is afhankelijk van de duur van de inspanning.

  • Inspanningen 2,5-3 uur: tot 90 g koolhydraten per uur inspanning

Deze isotone bruistabletten zijn gemakkelijk om mee te nemen onderweg en ideaal om te combineren met een Energy Sport Bar of Energy Gel voor het consumeren van voldoende tijdens een langdurige inspanning.

Bovendien bevat deze isotone bruistabletten ook natrium en kalium die helpen om het verlies aan elektrolyten (door zweten) te compenseren. De toevoeging van elektrolyten zorgt er ook voor dat vocht beter wordt vastgehouden en dat het dorstgevoel gestimuleerd wordt.

Met deze Etixx Isotonic Drink Tabs bereid je snel een licht sprankelende drank met de nodige koolhydraten en mineralen om te drinken voor/tijdens de sportinspanning.

Voor wie kan Etixx Isotonic Drink Tab voordelig zijn?
Deze isotone dorstlesser is een drank die geschikt is voor alle sporters die nood hebben aan snel herstellen van de vochtbalans en aanvullen van brandstof en elektrolyten. Zowel explosieve sporters (bv. sprinters), teamsporters als duursporters kunnen baat hebben bij deze drank. De Etixx Isotonic is de ideale sportdrank tijdens trainingen en wedstrijden bij warm weer.

Technische informatie

Voedingswaarde

Per 100g- Energie: 338 kcal/ 1441 kJ, Vetten: <0.1g, Verzadigde vetten: <0.1g, Eiwitten: <0.1g, Koolhydraten: 73g, Suikers: 72g, Zouten: 3.8g, Vitamine C: 54mg, Vitamine B1: 0.75mg, Kalium: 1364mg, Magnesium: 259mg, Calcium: 545mg. Per 2 tabletten- Energie: 74 kcal/ 317 kJ, Vetten: <0.1g, Verzadigde vetten: <0.1g, Eiwitten: <0.1g, Koolhydraten: 16g, Suikers: 16g, Zouten: 0.84g, Vitamine C: 12mg, Vitamine B1: 0.17mg, Kalium: 300mg, Magnesium: 57mg, Calcium: 120mg.

Overige informatie

Samenstelling

Dextrose, voedingszuur: citroenzuur; natriumwaterstofcarbonaat, kaliumwaterstofcarbonaat, calciumcarbonaat, maltodextrine, aroma limoen; magnesiumcarbonaat, natriumchloride, zoetstof: sucralose; L-ascorbinezuur; kleurstof: riboflavines; thiaminehydrochloride.

Gebruikersbeoordelingen