Isotonic Lemon 1kg

€2559
€3199 -20%
*Van ‪9/7/2024‬ tot ‪1/1/2025‬
€2559/kg

Isotone sportdrank rijk aan koolhydraten met 2:1 (glucose:fructose) suikercombinatie en mineralen.

Smaak: Citroen

1 kg

Uitsluitend online verkocht en verzonden door Ceres Pharma NV

Onze diensten:

  • Geselecteerd door Decathlon
  • Enkel levering aan huis
  • Retour gedurende 30 dagen

Beschrijving

De Etixx Isotonic bevat zowel maltodextrine als fructose. Voor inspanningen langer dan 2.5u wordt aangeraden om tussen 60g en 90g koolhydraten in te nemen per uur. Dit is alleen mogelijk wanneer er verschillende soorten koolhydraten tegelijk worden ingenomen (=multi-transporteerbare koolhydraten). Het is namelijk zo dat de glucosetransporter verzadigd is bij een koolhydraatinname van 60g per uur. Om meer dan 60g koolhydraten per uur op te kunnen nemen, wordt glucose (of maltodextrine) dus best gecombineerd met bijvoorbeeld fructose, die een andere transporter gebruikt en trager geoxideerd wordt.

Bovendien bevat deze isotone dorstlesser ook natrium en kalium die helpen om het verlies aan elektrolyten (door zweten) te compenseren. De toevoeging van elektrolyten zorgt er ook voor dat vocht beter wordt vastgehouden en dat het dorstgevoel gestimuleerd wordt. Bij inspanningen langer dan 2u wordt aangeraden een sportdrank te drinken die 0.4-1.1g/L natrium bevat en 0.8-2.0g/L kalium. De Isotonic voldoet aan deze richtlijnen met 0.55g natrium en 0.8g kalium per liter.

De Etixx Isotonic is speciaal samengesteld voor optimale rehydratie en het heraanvullen van energiereserves en elektrolyten voor, tijdens en na de inspanning.

Technische informatie

Gewicht (in g)

1000 g

Voedingswaarde

Per 35g -> Energie (kcal): 125; Energie (kJ): 529; Vetten (g): 0; Verzadigde vetten: 0; Eiwitten (g): 0; Koolhydraten (g): 30.4; Suikers (g): 19.1; Vezels: 0.03; Zouten: 0.69.

Overige informatie

Samenstelling

Maltodextrine - fructose - sucrose - dextrose - kaliumzouten van orthofosforzuur - zuurteregelaar: citroenzuur - natriumchloride - aroma - magnesiumzouten van citroenzuur - natuurlijk aroma - limoensappoeder.

Gebruikersbeoordelingen