Snowboard voor all mountain dames Gala

€16000
8570158

We hebben het snowboard Gala ontworpen voor beginnende snowboardsters die vooruitgang willen boeken en op zoek zijn naar een soepel en tolerant board.

Een snowboard dat heel tolerant omspringt met kantfoutjes, dankzij de soepele torsie tussen de voeten. Goed glijvermogen in poedersneeuw dankzij de grote rocker voor- en achteraan.

Maat: maatwijzer
Tweedehands
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7

PRODUCTVOORDELEN

Veelzijdigheid

Veelzijdigheid

50% piste, 50% off-piste, 0% park.

Drijfvermogen

Drijfvermogen

Erg goede drijfkracht in poedersneeuw (rocker, inserts 15 mm naar achteren).

Grip

Grip

Gemakkelijk glijden (lichte klassieke camber en soepele torsie).

Aanpasbaarheid

Aanpasbaarheid

146 cm: 1,61 tot 1,68 m 151 cm: 1,65 tot 1,75 m

Stijfheid

Stijfheid

Soepele flex, houten kern: om vloeiend van kant te wisselen.

Tolerantie

Tolerantie

Afgeronde shape en soepele torsie, om kantfoutjes en vallen te beperken.

Glijvermogen

Glijvermogen

Extruded base-belag uit PE voor een normaal glijvermogen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gebruik en terrein

De Gala is een heel veelzijdig en toegankelijk 'all mountain'-board. Op de pistes zorgt de klassieke camber onder de voeten voor de nodige grip. En met de dubbele rocker voor- en achteraan glijd je heerlijk over poedersneeuw en ben je enorm wendbaar op de piste. Bij hoge snelheid heeft dit board wel zijn beperkingen.

Directionele shape

Dit board heeft een directionele shape, wat wil zeggen dat het een voor- en een achterkant heeft. De achterkant van het board is iets smaller dan de voorkant, de bindingen en de contactpunten van het board op de sneeuw (setback) liggen wat meer naar achter. Een directionele shape zorgt voor meer grip in de bochten, meer controle over je traject en meer vinnigheid bij het uitkomen van een bocht.

Ampteck Auto-Turn camber by Rossignol

De Amptek Auto-Turn camber van Rossignol is eigenlijk een omgekeerde camber, met tussen de twee bindingen een lichte, klassieke camber voor meer grip: 20% klassieke camber en 80% rocker. Geschikt voor zowel beginners als ervaren boarders. De omgekeerde camber - zeg maar double rocker - zorgt voor de nodige grip op harde sneeuw, extra drijfvermogen op diepsneeuw, rotatiegemak en wendbaarheid.

Soepele en tolerante flex

De flex is de stijfheid van de plank tussen nose en tail. De flex van de Gala komt uit rond de 2/5, soepel en tolerant dus. Dit type flex is mooi gelijkmatig van nose tot tail, wat een heel voorspelbaar bochtengedrag oplevert. Keerzijde van de medaille is dat het lastig is om bij hoge snelheid of op ijzige sneeuw mooie carvebochten te maken. Het board gaat slippen, waardoor je automatisch afremt.

Soepele en tolerante torsie

De torsie (stijfheid van het board in torsie tussen de voeten) ligt rond de 2/5. Dat maakt het board heel toegankelijk. Draaien gaat meteen wat vlotter, en kleine kantfoutjes worden niet afgestraft. Een soepele torsie geeft wat vrijheid aan de voeten onderling. Met wat overdrijving kun je zeggen dat je de voorvoet kunt kantelen van hiel naar teen, de achtervoet van teen naar hiel. Kantfoutjes worden vergeven, belangrijk voor beginners. De soepele torsie is ook geschikt voor freestylen en jibben.

Setback 15 mm

Setback wijst erop dat de contactpunten van het board met de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van plank, maar lichtjes naar achteren liggen. De bindingen zijn dan eveneens met dezelfde afstand naar achteren verschoven. 15 mm setback: bij directionele snowboards is die groot. Je houdt je lijn beter aan in de bochten en je hebt meer draagkracht op poedersneeuw, omdat het gewicht wat meer naar achteren ligt. Zo komt de tip dus automatisch wat naar boven.

Technische informatie

Breedte vooraan 281 mm, midden 234 mm, achteraan 281 mm (maat 146 cm).
Radius 7,1 m.
Nuttige kantlengte 1110 mm.
Aantal schroefinserts: 8 + 8 (3 posities mogelijk per binding / 40 mm tussen elk)
Aanbevolen stance:
Aanbevolen stance: 480 mm.

Wanneer moet ik mijn snowboard waxen?

De boards van Decathlon komen gewaxt uit de fabriek. Ze moeten nadien regelmatig onderhoud krijgen: bij voorkeur waxen om de 5 sessies en minstens 1 keer per jaar: - ofwel in het begin van het seizoen om heel goed te glijden
- ofwel aan het eind van het seizoen, en dan laat je de wax er de hele zomer op zitten om het belag te beschermen

Welke maat kiezen voor mijn Gala?

Algemeen wordt voor een all-mountain gebruik gekozen voor een board dat 15 tot 20 cm korter is dan de lichaamslengte (bijv. een board tussen 151 en 146 cm voor iemand van 1m66).
Hoe kleiner, hoe gemakkelijker. Het wordt ook aangeraden voor grote mensen die weinig wegen. Hoe groter, hoe stabieler bij hoge snelheid.
146 cm (40 - 70 kg) => de 1m61 tot 1m70
151 cm (50 - 75 kg) => de 1m65 tot 1m75

Glijkwaliteit: geëxtrudeerd belag

Het belag is altijd in polyethyleen maar kan op 2 verschillende manieren vervaardigd zijn: - geëxtrudeerd belag, met een bepaalde dichtheid van het polyethyleen
- gesinterd belag, met een polyethyleen van hogere dichtheid (minder gaten, meer PE)
Een geëxtrudeerd belag biedt een normaal glijvermogen en een goede slijtvastheid.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

De kanten goed afdrogen aan het einde van de dag zodat ze niet roesten. Bij voorkeur telkens na 5 keer gebruik waxen. Opbergen tijdens de zomer: beschermd tegen de zon; de bindingen mag je erop laten.