Soortgelijke producten
Ultralichte regenjas voor fast hiking dames FH500 rain blauw
Ultralichte regenjas voor fast hiking dames FH500 rain blauw
Ultralichte regenjas voor fast hiking dames FH500 rain blauw
Ultralichte regenjas voor fast hiking dames FH500 rain blauw
Ultralichte regenjas voor fast hiking dames FH500 rain blauw
Ultralichte regenjas voor fast hiking dames FH500 rain blauw

Ultralichte regenjas voor fast hiking dames FH500 rain blauw

€7500
8670531

Aan de voet van de Mont Blanc ontwikkelde ons team van fervente hikers deze superlichte en ademende jas, die je beschermt tegen regen en wind.

Wil je snel en ongehinderd wandelen in de bergen? Met zijn 190 g is dit lichtgewicht jasje de perfecte keuze om ook in de regen van de bergen te genieten!

Vraag & Antwoord
Kleur: Storm blauw
Maat: maatwijzer

Productvoordelen

Lichtgewicht

Een echt lichtgewicht: slechts 190 gram in maat M.

Waterdichtheid

Alle naden zijn afgedicht. Waterdichte rits. 2,5-laags met membraan, 10000 mm

Ademend vermogen

Stof die de transpiratie afvoert (RET = 6). Opening opzij om te verluchten.

Ventilatie

Ritsen opzij onder de armen voor een goede luchtcirculatie binnenin.

Technische informatie

Informatie over de maten en snit

Aansluitend model. Groot genoeg om over een lichte en dunne midlayer te dragen, bijvoorbeeld een fleece of lichte donsjas.

Capuchon

Vaste capuchon, hoogte en diepte verstelbaar met elastisch koord en aanspansysteem. Stijve klep voor maximale bescherming van het gezicht.

Onze duurzame aanpak

Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om ons speelterrein te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken.
Momenteel is dit product nog niet ontwikkeld volgens het principe van ecodesign, maar we streven er voortdurend naar om het duurzamer te maken: ecodesign, repareerbaarheid en duurzaamheid staan bij ons centraal.

WATERDICHTHEID VAN DE STOF

Men meet de waterdichtheid van de hele jas.
De waterdichtheid van deze stof is 10 000 mm Schmerber: dat komt erop neer dat ze bestand is tegen de druk van een waterkolom van 10 000 mm (ISO-normtest).
Deze jas is goedgekeurd tijdens een douchetest die de omstandigheden van felle regen nabootst (100 liter water/m²/uur, 3 uur lang).

Meer details vind je hier: https://www.quechua.fr/conseils/comment-mesurer-limpermeabilite-dune-veste-a_10448

ADEMEND VERMOGEN VAN DE STOF

Quechua gebruikt niet alleen ademende stoffen, maar ontwikkelde ook technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, mesh ...) die de algemene verluchting van de jassen verbeteren. Die ventilatiesystemen regelen tegelijk de temperatuur in het kledingstuk en vergemakkelijken ook de afvoer van de transpiratie die het lichaam produceert tijdens inspanningen.

Stof met membraan of met coating

Een coating lijkt op een soort 'verf' die aan de binnenkant van de stof wordt aangebracht en de stof waterdicht maakt terwijl ze toch ademend blijft. Vaak goedkoper dan een membraan, heeft een voering nodig als bescherming. Een membraan is een soort heel dun laagje in kunststof (polyurethaan) dat de stof waterdicht maakt terwijl ze toch ademend blijft. Het is lichter, soepeler en duurzamer dan een coating en vaak beter ademend.
Deze jas bevat een membraan.

2,5 laags jack

2,5 lagen: het membraan is aan de binnenkant beschermd door een soort vernislaagje en niet door een echte aparte laag zodat het geheel lichter wordt.

PRODUCTONTWIKKELING: ONZE KNOWHOW

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs ...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

HOE DE JAS OPNIEUW WATERAFSTOTEND MAKEN?

Het waterafstotend vermogen van een stof is het vermogen om druppels zo van het oppervlak te laten glijden. Zo neemt de jas geen water op en blijft hij licht en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen, maar door het dragen kunnen die eigenschappen aangetast worden.

Alle stappen om de jas opnieuw waterafstotend te maken staan hier beschreven:
sportadvies.decathlon.be/tips/hoe-een-jas-weer-waterafstotend-maken-tp_25408

TEST OP ADEMEND VERMOGEN

Het ademend vermogen van een stof is de eigenschap om de transpiratiedampen van je lichaam af te voeren. Bij zware inspanningen heb je dan ook kleding nodig die je huid laat ademen, zodat je niet doornat wordt.
Dat ademende vermogen wordt aangegeven met de RET-waarde, zeg maar de weerstand die een stof biedt aan de afvoer van overtollig vocht. Hoe lager die RET-waarde, hoe beter de stof ademt.
RET ≤ 6: heel ademende stof
RET ≤ 12: ademend
RET ≤ 20: weinig ademende stof

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Membraan 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Controleer altijd goed of dit waterdichte kledingstuk helemaal droog is voordat je het opbergt.

TESTS

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen.
Ons team en een testpanel (bestaande uit partners, ambassadeurs en klanten) stellen de producten op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces en tot het moment dat ze op de markt worden gebracht.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord