Bokshandschoenen

Bokshandschoenen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik bokshandschoenen ?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter per verkoper
Filter op prijs
BEST BEOORDEELD
Vanaf
€4495
€3595
€4395
4.4/5 Op basis van 1000 Beoordelingen in de winkels en online

Bokshandschoenen, van oudsher een onmisbaar accessoire voor de bokser

Doe je aan Engels boksen, Frans boksen of thaiboksen? Dan weet je ongetwijfeld dat bokshandschoenen verplicht zijn bij trainingen en wedstrijden. Met bokshandschoenen bescherm je zowel je tegenstander als je eigen vuisten en polsen tegen de impact van de klappen en stoten die je uitdeelt. Bokshandschoenen zorgen ook voor een grotere dekking en dienen als schild om stoten van je tegenstander te weren. Ontdek ons ruime assortiment bokshandschoenen dat zowel gericht is op de beginnende als de ervaren bokser.

Hoe kies je bokshandschoenen?

Voor je voor het eerst de ring in stapt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste bokshandschoenen hebt. Handschoenen die niet goed passen kunnen tot polsblessures leiden. Het is dus belangrijk dat je je bokshandschoenen met zorg kiest. Daarom hebben we hieronder een paar criteria op een rij gezet. Allereerst de maat van de bokshandschoenen. Die wordt uitgedrukt in ounce (oz). Welke maat bokshandschoenen je kiest, hangt af van je gewichtscategorie. De maat en het gewicht van de handschoenen zijn immers aangepast aan het gewicht van de bokser. Laat je leiden door de maattabel hieronder om de bokshandschoenen te kiezen die voor jou geschikt zijn:

- 6 oz = bokser van minder dan 50 kg

- 8 oz = bokser van 51 tot 63 kg

- 10 oz = bokser van 64 tot 74 kg

- 12 oz = bokser van 75 tot 90 kg

- 14 oz = bokser zwaarder dan 90 kg

Bokshandschoenen voor training en voor wedstrijden

De handschoenen voor wedstrijden hebben niet dezelfde kenmerken als die voor de trainingen. Voor je training geef je de voorkeur aan zwaardere handschoenen. Die dempen de impact van de stoten beter en beperken het risico op blessures. Wedstrijdhandschoenen zijn meestal dunner en lichter dan de handschoenen voor training. Ze hebben minder padding zodat ze de energie van de stoten beter overbrengen. Kies dus een paar bokshandschoenen dat past bij je manier van boksen. Tip: een handschoendroger is heel nuttig om je bokshandschoenen te drogen na een training of wedstrijd.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken