Paardendekens

Een goed deken is van cruciaal belang om je kompaan efficiënt te beschermen tegen de kou. Je kiest best een paardendeken dat aangepast is aan de temperatuur en aan de leefomstandigheden van je paard.

Category image
Filters
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
Type
Maat
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€1999
Fouganza

Schoftbeschermer ruitersport pony paard zwart

(5)
BEST BEOORDEELD
€3999
2 kleuren
Fouganza

Staldeken ST200 ruitersport pony paard

(5)
14 Producten
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€1999

€6499

2 kleuren
€3999

2 kleuren
€8999

EINDEREEKS
€4499

€4999

€6999

EINDEREEKS
€14999

2 kleuren
€3999

6 kleuren
€7999

EINDEREEKS
5 kleuren
€3499

EINDEREEKS
5 kleuren
€89,99 -33%
€5999

Online niet verkrijgbaar, vraag het in de winkel

€4999

Online niet verkrijgbaar, vraag het in de winkel

EINDEREEKS
€59,95 -29%
€4200

Online niet verkrijgbaar, vraag het in de winkel

4.0/5 Op basis van 301 Beoordelingen in de winkels en online

WANNEER HEEFT EEN PAARD EEN DEKEN NODIG?

Paarden zijn gevoelig voor tocht en vochtigheid. Het is dus heel belangrijk om ze op een goede manier te bedekken als dat nodig is. Wanneer de temperatuur daalt, zorg je voor een deken afhankelijk van de volgende criteria: staat je paard in een box of in de wei? Is het geschoren? Dit is een kwestie die heel wat ruiters bezighoudt.


WELK SOORT DEKEN IS DE BESTE?

Er bestaan verschillende soorten paardendekens. DECATHLON heeft staldekens, outdoordekens, uitrijdekens... Een paardendeken kan bestaan uit één enkele laag stof, maar ook voorzien zijn van een vulling en voering, de zogeheten outdoordekens. Dekens uit één laag stof beschermen je paard tegen insecten of regen, of nemen het zweet op zodat de huid van je paard droog blijft. Outdoordekens moeten tegelijk waterdicht en goed verlucht zijn zodat ze een paard in de wei warm houden en beschermen tegen regen, wind en kou. Uitrijdekens onderscheiden zich van de vorige modellen doordat ze worden gebruikt wanneer je het paard laat instappen of uitstappen, of in de bak. Geef de voorkeur aan modellen die het zweet goed afvoeren en de temperatuur van je paard optimaal behouden.


ENKELE TIPS VOOR JE RIJDIER

Als je beslist om een deken op je paard te leggen, let dan op voor temperatuurschommelingen gedurende de dag. Een paard houdt er niet van om te veel toegedekt te zijn, het kan beter tegen de kou dan tegen de warmte. Er bestaan verschillende technieken om te weten te komen of je paard het al dan niet te koud heeft: wanneer je met je hand over de vacht aait en die klam aanvoelt, heeft je paard het te warm; wanneer de vacht koud is, kan het paard een deken gebruiken. Je kunt ook even aan de onderkant van het oor voelen. Aangezien een deken rechtstreeks in contact komt met de huid van het paard, is een goed onderhoud noodzakelijk voor het welzijn van het dier. En wanneer je ervan houdt om je paard helemaal mooi uit te dossen, mag je niet beknibbelen op toiletteermateriaal!