Handschoenen

Skihandschoenen & skiwanten

Hulp bij je keuze
Skihandschoenen of wanten?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€14990
Vanaf
€3150
Reusch Snow King
REUSCH

Reusch Snow King

Uitsluitend online verkocht
Vanaf €11995 −10%
€10750
€4495 −11%
€3995
4.3/5 Op basis van 2446 Beoordelingen in de winkels en online

HANDSCHOENEN OM JE HANDEN WARM TE HOUDEN OP DE SKIPISTES


Gevorderde skiërs en snowboarders weten het al lang, maar beginnende wintersporters moeten het vaak aan den lijve ondervinden. Zonder een warm en doeltreffend paar handschoenen wordt een dag in de sneeuw gauw een beproeving. Koude handen en verkleumde vingers zijn een ware plaag op de pistes. Skihandschoenen zijn dan ook een onmisbaar onderdeel van elke wintersportuitrusting.


SKIHANDSCHOENEN: KWALITEIT HEEFT HAAR PRIJS!


Terwijl een normaal paar handschoenen meestal voldoende is om je handen te verwarmen tijdens het koude seizoen, moeten ski- en snowboardhandschoenen aan veel strengere eisen voldoen. Voor wintersportliefhebbers zijn de kwaliteit en de functionaliteit van materialen van een groter belang. Ze moeten ook kiezen voor onberispelijk uitgevoerde naden. Dat is de enige manier om zeker te zijn van warme, droge vingers, zelfs bij contact met ijs en sneeuw.


WAT ZIJN GOEDE SKIHANDSCHOENEN?


De keuze voor het meest geschikte model hangt enerzijds af van de manier waarop jij koude en tijd ervaart. Anderzijds gaat het vooral over de soort wintersport die je beoefent. Zeer warme en sterke skihandschoenen hebben hun nut bewezen bij negatieve temperaturen, bij het freeriden en op de pistes. Lichtere, dunnere handschoenen (in softshell, bijvoorbeeld) zijn dan weer beter geschikt voor langlaufen en toerskiën en bij zachtere temperaturen. Voor snowboarders, op hun beurt, is het dan weer uitermate belangrijk dat de handschoenen een goede grip hebben, om de handen zacht over de sneeuw te laten glijden.


SKIHANDSCHOENEN: HET GEBRUIK BEPAALT HET MATERIAAL


Op een klassieke skipiste, in de verse poedersneeuw, in een halfpipe of op een langlaufpiste: je handen moeten steeds droog en warm blijven, zelfs na een lange dag buiten. Je handen mogen niet overmatig zweten en de skihandschoenen mogen je sportieve activiteiten niet hinderen.


De beschikbare modellen kunnen dan ook erg verschillen op het vlak van functionaliteit, thermische isolatie en gebruikte materialen. Kies dan ook zeker skihandschoenen die speciaal ontworpen werden voor het door jou gewenste gebruik.


Complete bescherming tegen de weersomstandigheden dankzij thermische isolatie: Klassieke ski- en snowboardhandschoenen, vooral gebruikt bij bergsporten, freeride en bij zware koude, worden meestal gemaakt uit leder of een synthetisch materiaal als polyester. Ze zijn uitzonderlijk water- en winddicht en bieden een bijzonder goede grip. Ze worden voorzien van een isolerende en vochtregulerende voering uit synthetische vezels of in doeltreffend natuurlijk materiaal als merinoswol, dat de warmte goed bijhoudt.


Sportieve modellen voor de minder koude dagen: Gevoerde handschoenen zijn niet geschikt voor zachte temperaturen of, omwille van de verhoogde activiteit, voor langlaufen of andere uithoudingssporten die doen zweten. Hiervoor kies je duidelijk beter lichte, ademende en elastische modellen zonder isolatie, membranen of andere ondoordringbare verstevigingen. Onder sommige omstandigheden is het beter om twee paar handschoenen aan te schaffen (per seizoen of sporttak).


HANDSCHOENEN OF WANTEN? WARMTE VERSUS BEWEGINGSVRIJHEID


Een ander centrale vraag waarmee je tijdens het aanschaffen van ski- of snowboardhandschoenen vroeg of laat te maken krijgt, is die naar de geschikte soort handschoen . Je hebt de keuze tussen compacte wanten en handschoenen voor meer tastzin. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen.


De keuze tussen handschoenen of wanten hangt niet alleen af van je persoonlijke voorkeuren maar ook van de wintersport in kwestie, de buitentemperaturen en je persoonlijke gevoeligheid voor temperatuur. Je vindt vanaf nu ook speciale, gecombineerde modellen als handschoenen met vingers die met de hulp van een hoes wanten worden.


MATEN EN HET PASSEN VAN SKIHANDSCHOENEN


Opdat je skihandschoenen je werkelijk zouden beschermen tegen de kou en het vocht, zijn een goede snit en een hoog draaggemak van essentieel belang. De handschoenen mogen je bewegingsvrijheid niet langer beperken. Ze mogen niet te klein en niet te groot zijn. In het beste geval zou je 0,5 centimeter (of ongeveer een vingerbreedte) ruimte moeten hebben rond je vingers of rond je handen (in het geval van wanten). Hoe hoger de intensiteit ligt, hoe meer gesloten de snit moet zijn.


MAXIMAAL COMFORT DANKZIJ SPECIALE EIGENSCHAPPEN


De meeste skihandschoenen worden specifiek ontworpen voor wintersporten, maar vele modellen beschikken ook over extra's die meer tastzin of comfort bieden.
Dankzij elastische banden/lussen kan je de handschoenen aan de pols dragen en verlies je ze niet terwijl je ze aandoet (bijvoorbeeld bij teleskiën).
Extra vulling rond de vingers en de rug van de hand bieden een extra bescherming tegen blessures, wat zowel handig is bij het snowboarden als op harde of moeilijke pistes.
Hoogkwalitatieve handschoenen hebben voor ergonomisch voorgevormde vingers die je handgreep bevorderen.
Goed aansluitende polsboorden met klittenband, elastieken of verstelbare koordjes zorgen ervoor dat er geen vocht kan binnendringen, zelfs wanneer de handschoenen boven de vest gedragen worden.


DOELTREFFENDE EN ELEGANTE SKIHANDSCHOENEN BIJ DECATHLON


Voor onvergetelijke winteravonturen op of buiten de piste vind je bij DECATHLON een breed gamma handige ski- en snowboardhandschoenen voor heren zowel als dames en kinderen. Alle artikels worden expliciet ontwikkeld voor wintersporten en zijn dus voldoende sterk en opgewassen tegen lange dagen op de latten bij slecht weer.


☄☄☄

FAQ's


Skihandschoenen: hoe kies je de juiste maat?

Om de maat van jouw handschoenen te bepalen, kan je de omtrek van je hand meten met een lintmeter. Je kan ook een stukje touw gebruiken en dat vervolgens opmeten met een liniaal. De meeste producenten bieden een tabel aan om je te helpen de juiste maat te vinden.


Weet echter dat de maten van merk tot merk variëren en het hier louter over algemene richtlijnen gaat. Bij twijfel is het steeds te raden om de handschoenen te passen alvorens ze aan te kopen, bijvoorbeeld in je lokale DECATHLON-winkel.


Wat is het verschil tussen skihandschoenen voor heren en voor dames?

Terwijl heren vaak grotere handen hebben, hebben dames meestal langere vingers. Skihandschoenen voor heren en dames houden reeds rekening met deze anatomische verschillen. Ze verschillen ook vaak wat betreft kleur en ontwerp.

Hoe was je je skihandschoenen?

Wanneer je handschoenen erg vuil zijn, wanneer je er veel in gezweet hebt of wanneer het ski- en snowboardseizoen erop zit, mag je ze wassen volgens de richtlijnen van de fabrikant. Sluit steeds de lussen, ritsen en klittenbanden, maak elastische banden los en verwijder indien nodig de binnenhandschoenen. Gebruik geen wasverzachter en keer de skihandschoenen niet binnenstebuiten.

Wanneer is het nodig om je ski- en snowboardshandschoenen te impregneren?

We raden aan om je handschoenen, met het oog op water- en winddichtheid en een betere bescherming tegen verontreiniging, af en toe te impregneren, bijvoorbeeld met een speciale spray. Het impregneren moet gebeuren voorafgaand aan het eerste gebruik en herhaald worden na iedere wasbeurt.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken
WantenHandschoenen
VoordelenHouden je handen goed warmEen fijner gevoel en betere grip (skistokken, bindingen, ritsen, ...)
Minder naden en dus een betere bescherming tegen wind en vochtEen meer directe contact tussen de skistokken en de handen
NadelenMinder flexibiliteit en minder bewegingsvrijheid voor de vingersMinder goed warmtebehoud
Geen huidcontact mogelijk
Geschikt voorLage temperaturen, koudere bestemmingen, steile afdalingen in diepe sneeuw, personen met een verhoogde koudegevoeligheidActieve ruiters en sportievelingen, langlaufers en andere uithoudingssporters; zachtere temperaturen