Thermokledij

Thermokledij meisjes

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
Vanaf
€3500 −11%
€3100
*De uitverkoop begint op 7/2/2023
€3499
€3499
4.6/5 Op basis van 3607 Beoordelingen in de winkels en online

ADEMENDE EN BESCHERMENDE THERMOKLEDIJ VOOR MEISJES


Kinderen vertoeven graag in de natuur. Om hen te beschermen tegen regen, zon en sneeuw, is het aangeraden om hen geschikte en functionele onderkledij te laten dragen. Zo zijn ze beschermd en hebben ze het altijd lekker warm, ook als het koud is.


Om ervoor te zorgen dat je dochter regen en wind kan trotseren, mag je niet vergeten het ui-principe toe te passen. Deze methode staat ook bekend als het drielagensysteem. Het gaat erom je kind meerdere kledingstukken over elkaar te laten dragen, zodat het optimaal beschermd is. Het is echter niet voldoende om drie laagjes van hetzelfde materiaal over elkaar te dragen. Het is de combinatie van een ademende basislaag (eerste laag), een isolerende tussenlaag (tweede laag) en tot slot een waterdichte buitenlaag (bovenlaag) die het verschil maakt. Op die manier blijft je kind droog tijdens alle avonturen in de buitenlucht.


DE BASISLAAG VOLGENS HET UI-PRINCIPE: FUNCTIONELE ONDERKLEDIJ


Met een erg lichte en ademende basislaag houdt niets je kind nog tegen om ten volle van de buitenavonturen te genieten. Voor je kind wil je alleen maar het allerbeste en dat geldt uiteraard ook voor de kledij. Concreet wil dit zeggen dat je kind het warm genoeg moet hebben en droog moet blijven, ook bij koud en vochtig weer, en dat het niet te fel mag transpireren bij warm weer.


Met thermokledij is je kind het hele jaar door beschermd, zowel bij koud als bij warm weer. Gaat je kind skiën of voetballen, het multifunctionele materiaal zal het altijd beschermen tijdens activiteiten in de buitenlucht waarbij het transpireert. Dankzij de ademende stoffen blijft je kind droog, zelfs als het erg transpireert, omdat het vocht naar buiten wordt afgevoerd. Op die manier blijft niet alleen de huid droog, maar kan de lichaamstemperatuur zich ook herstellen.


THERMOKLEDIJ VOOR MEISJES: COMFORTABELE SNITS EN AANGEPASTE DESIGNS


Bij de keuze voor functionele onderkledij voor kinderen zoek je in de eerste plaats naar een comfortabele snit en aangepast design. Bescherm je kind ook tegen de zon en de koude met ademende kledij. Als het goede en functionele onderkledij draagt, kan het er urenlang tegenaan gaan in de buitenlucht. De basislaag vormt meteen ook de basisstructuur, de basis van welzijn. Thermokledij voor kinderen, lang of kort (functioneel T-shirt, functionele lange onderbroek en functionele broek), moet vooral erg licht, ademend, naadloos en zacht zijn. Kies de beschermlaag voor je kind naar eigen voorkeur.


Het juiste materiaal

Merinowol of synthetische vezels? Welk materiaal is het meest geschikt voor functionele onderkledij? Merinowol is een natuurproduct dat zacht aanvoelt op de huid en je lichaam beschermt tegen de koude, maar ook tegen de warmte. Het heeft immers een groot vochtabsorberend vermogen. Daarnaast staat onderkledij in merinowol erom bekend dat het geurtjes tegengaat. Zelfs als je kind erg zweet, zal het met onderkledij in merinowol geen last hebben van nare geurtjes.


In het algemeen gebruiken we thermokledij van synthetische vezels om te sporten. Dit komt omdat deze vezels minder duur zijn dan die van een natuurproduct. Daarnaast zijn ze ook zacht voor de huid en bieden ze, net als merinowol, een ademende bescherming. Op die manier blijft de huid droog en wordt het vocht naar buiten afgevoerd. De huid wordt beschermd tegen een al te felle afkoeling of opwarming.


Snit en model

Vaak kiezen ouders de kleding van hun kinderen een maatje groter dan nodig. Op die manier gaan de kleren langer mee. Voor thermokledij is dit helaas geen optie. Als de basislaag niet goed aanpast, verliest deze haar functie. Zorg er dus voor dat deze perfect op het lichaam aansluit, zoals een tweede huid, maar toch nog voldoende bewegingsvrijheid biedt.


In het ideale geval zit de onderkledij zo goed dat je kind ze zelfs niet voelt zitten. Als de kleding spant of snijdt, zoek dan verder naar de juiste maat. Vooral als de onderkledij dient om onder skikleding of skischoenen te dragen, dien je ervoor te zorgen dat ze soepele of zelfs geen naden heeft. Dat is de enige manier om pijnlijke drukpunten te vermijden.


AANGEPASTE ÉN VOORDELIGE THERMOKLEDIJ VOOR KINDEREN BIJ DECATHLON


Iedereen kent het fenomeen: bij kinderen prikt alles, spant alles en zakt alles af. Met onze extreem lichte onderkledij voor kinderen is er echter niets meer dat hun sportactiviteiten in de open lucht nog in de weg staat. DECATHLON heeft een breed aanbod, waarin iedereen zijn gading vindt. En als het voor je kind goed zit, ben jij ook tevreden!


☄☄☄

FAQ


Waarom zou ik mijn kind thermokledij laten dragen?

Wil je vermijden dat je kind een zware verkoudheid oploopt omdat het zwetend is teruggekomen van het sporten, dan is het aan te raden om het ademende onderkledij te laten dragen. Functionele onderkledij is niet alleen goed voor de gezondheid, maar blijkt ook erg praktisch te zijn en de huid goed droog te houden. Op die manier kan je kind zich ten volle uitleven in de open lucht of op wintersport.


Kan mijn kind ook gewoon elke dag thermokledij dragen?

Mensen die veel zweten, zouden ademende kledij moeten dragen. Deze vind je zowel in gewone dagelijkse kledij als in onderkledij. Thermische onderkledij voert de transpiratie af en houdt je huid droog. Ze is dus ideaal om dagelijks te dragen én om te sporten.


In welke mate moet skikledij goed aanpassen voor kinderen?

Thermische onderkledij kan de transpiratie alleen maar afvoeren als ze goed aanpast, als een tweede huid. Dit betekent dat de basislaag goed aansluitend moet zijn. "Goed aansluitend" betekent echter niet dat ze moet spannen. Vermijd al te strakke kledij.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken