Gebruiksadvies
Maak het zakje open door de twee uiteinden goed bij elkaar te brengen tot ze elkaar raken, zodat het zakje helemaal open is, zoals een diep bord.
Voeg 300 ml warm of heet water toe (tot niveau 7) en meng met een lepel. Schuif de sluitstrip dicht. Schud het zakje geregeld tijdens de bereiding. Wacht 5 tot 8 minuten, roer nog eens ... en klaar.
Gebruiksadvies (vervolg)
Je kunt de bovenste helft van het zakje eraf scheuren zodat je eruit kunt eten als uit een kom.
Opgelet, hoe warmer het water, hoe beter de bereiding. Als het water niet kokend was, wacht je beter een paar minuten extra voor je de maaltijd opeet.
We bepalen de hoeveelheid water in functie van enkele criteria. Je kunt de hoeveelheid water en dus ook de textuur en de smaken naar wens aanpassen.
Drogen of vriesdrogen?
De meeste van onze voedingswaren zijn gevriesdroogd (met uitzondering van kruiden, rijst en pasta).
Dit gaat via sublimatie (een vaste stof gaat direct over naar gasvormige toestand). Hierdoor behouden de ingrediënten hun volledige voedingswaarde (in tegenstelling tot andere varianten van drogen). En, heel belangrijk, de smaak van de voedingswaren blijft volledig behouden en het gebruik van bewaarmiddelen kan worden beperkt.
Hoe worden de maaltijden bereid?
De productie gebeurt bij onze Franse leverancier. Elk ingrediënt wordt er afzonderlijk gevriesdroogd: enerzijds de kip (van Franse herkomst), anderzijds de rijst. Alvorens het te vriesdrogen, wordt het vlees gekookt op lage temperatuur (ongeveer 70°C) gedurende 45 minuten en 1 uur.
Daarna worden alle ingrediënten samengevoegd, met de specerijen en kruiden, volgens het recept. Tot slot worden ze in individuele kraftzakjes verpakt.
Gewicht en afmetingen
Gerehydrateerd gewicht: 420 gram
Droog gewicht: 120 gram
Afmetingen: 17,5 x 18,5 x 5,5 cm
Totaal gewicht: 140 gram met zakje
Verpakt onder beschermende atmosfeer. Volledig te consumeren na opening.
Voedingsmiddelen blijven niet voor eeuwig vers. Na verloop van tijd vermindert de kwaliteit en bederven ze. Om het bedervingsproces tegen te gaan en onze gerechten zo lang mogelijk vers te houden, doen er we voor het afsluiten van de verpakking een voedingsgas (stikstof E941) bij. Stikstof is een inert en reukloos gas dat de oxidatie tegengaat door vochtdeeltjes te verwijderen.