Hockeyschoenen heren gemiddeld tot hoog intensief Zone Dox 1.9S blauw/oranje

€10000

Voor heren die gemiddeld tot hoog intensief hockey spelen; ideaal voor gevorderde spelers; ook geschikt voor ervaren spelers

Ideale hockeyschoen voor volwassenen die meer intensief hockey spelen.

Kleur: DONKERBLAUW / ORANJE
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Platte noppen, verdeeld over de hele zool voor een goede grip

Lichtgewicht

350 g in maat 43

Afzet

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Positiebehoud product

Design-insert in soft PU voor de ondersteuning

Aantrekgemak

Schuim binnenin, met hielpad voor extra comfort.

Schokdemping

De tussenzool in soft EVA biedt een goede demping

TECHNISCHE INFORMATIE

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool: in rubber met platte, vaste noppen die verdeeld zijn over de hele zool voor de grip / Tussenzool: in soft EVA voor de demping. / Binnenzool: van schuim met hielpad voor meer comfort.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: in hard PU voor de stevigheid; binnenkant: schuim en 3D-mesh voor het comfort. / Bovenwerk: design-insert in soft PU en licht mesh met versteviging aan de tenen ter bescherming; binnenkant: in ademend mesh. / Hielpand: design-insert in soft PU voor de ondersteuning en licht mesh voor het ademend vermogen./ Platte veters. / Tong: in PU en ademend 3D-mesh.

Gewicht

340 g in maat 43

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen binnenin de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook specifieke damesversies van bepaalde modellen. Die zijn ontworpen voor kleinere gestaltes en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Sommige vrouwen hebben een klein schoenmaatje en hebben dan de neiging bij de kinderschoenen te gaan kijken. Maar die zijn niet aangepast aan de lichaamsbouw van een volwassen vrouw.

Welke maat/model kiezen? (vervolg 2)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Trek hockeykousen aan. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen. Hij mag niet kunnen bewegen.

Waarom heb je speciale hockeyschoenen nodig?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn verstevigd, vooral aan de neus en hiel, om de voet te beschermen bij contact met de bal en de stick. Tegelijk is de zool antislip en aangepast aan de specifieke ondergronden waarop hockey wordt gespeeld, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben een aantal specifieke eigenschappen die eigen zijn aan de sport:
De buitenzool, het deel dat in contact komt met de ondergrond, is doorgaans van rubber en heeft noppen van verschillende vorm over de hele oppervlakte. De zool is hard, in tegenstelling tot bij een trailschoen. Hij is aangepast aan de specifieke ondergronden bij hockey: zandvelden of watervelden. Hij geeft je grip op het veld, een must bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg)

De zool kan vooraan omhoog gaan om je tenen te beschermen.
De tussenzool, die op de buitenzool zit, is meestal gemaakt van EVA (ethyleenvinylacetaat). Hij dient om de schokken te dempen tijdens het rennen over een hockeyveld, en dat is nodig, want het veld is best hard.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 2)

Loopt meestal omhoog aan de binnenkant van de voet om je voet te stabiliseren bij de vele snelle richtingsveranderingen bij hockey.
De hielpanden, de delen in het midden aan de binnen- en buitenkant van het bovenwerk, zijn doorgaans van PU en mesh en essentieel bij hockey, hier zit de vetersluiting die de schoen fixeert aan je voet.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 3)

Hier zie je vaak inserts in PU die dienen ter versteviging of die soms alleen een designfunctie hebben (logo van het merk).
De contrefort of het hielstuk, het achterste deel van het bovenwerk, is meestal gemaakt van soepel PU en aan de binnenkant verstevigd met een plaatje in hard PU. De contrefort zet de hiel vast en beschermt de achillespees.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 4)

De tong, op de wreef, bestaat meestal uit schuimmateriaal en mesh textiel en dient in het bijzonder om de voet te beschermen tegen opspattend water, vuil, steentjes e.d.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een gezichtsmasker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als op de training.

Ontwikkeling

"Het merk Adidas heeft een lange geschiedenis en is nauw verbonden met sport. Alles wat we doen is geworteld in de sport. Dat is de kernovertuiging van het sportmerk.
Het merk Adidas heeft overigens een duidelijke missie: het wil het beste sportmerk ter wereld zijn. Door de beste sportproducten ter wereld te ontwerpen, te maken en te verkopen, en door de beste service en consumentenervaring te bieden.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Maten

39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtig doek. Laat drogen in de open lucht. Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading