Rijhelmen dames

Bij Decathlon hebben we verschillende soorten, maten en kleuren paardrijhelmen voor elke ruitersporter. De helmen zijn van goede kwaliteit en zitten comfortabel. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Category image
Filters
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
SPORTIEF NIVEAU
Type
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€1499
2 kleuren
Fouganza

Rijhelm 100 roze

(41)
BEST BEOORDEELD
€6999
2 kleuren
Fouganza

Rijhelm C900 zwart

(5)
8 Producten
€3999

EINDEREEKS
€1499

EERSTE TECHNISCHE PRIJS
3 kleuren
€499

2 kleuren
€1499

2 kleuren
€2499

7 kleuren
€4499

2 kleuren
€6999

9 kleuren
€2499

4.5/5 Op basis van 477 Beoordelingen in de winkels en online

Paardrijhelmen van Decathlon

Een paardrijhelm of vaak ook cap genoemd is een helm voor het paardrijden en dit accessoire is essentieel om veilig paard te rijden. In elke sport met een hoog risico is het belangrijk om veiligheidsproducten te dragen, paardrijden is hierop geen uitzondering! Je hoofd is het meest kwetsbare gedeelte van je lichaam, samen met je armen, welke het meeste schade oplopen bij een valpartij. Het is belangrijk voor Decathlon om te zorgen dat haar klanten goed beschermd zijn.


Hoe kies ik een paardijcap?

Je hebt twee types caps om uit te kiezen: een cap met een vaste maat en een cap met een draaiknop aan de achterkant om hem te verstellen. Wij raden aan om verschillende modellen te passen voor je een definitief besluit neemt. Als je je helm opzet, zou deze gelijk goed moeten passen, en je voorhoofd moet goed worden beschermd. De kinband moet precies op de juiste plek zitten. Kijk daarom bij Decathlon voor een paardrijhelm die aan je verwachtingen voldoet. De helm die je kiest is gebaseerd op je ervaringen als ruiter en de discipline die je beoefend. Voor springen, wedstrijden en korte ritjes kun je het beste kiezen voor een helm met een vaste maat. Deze zijn vaak het meest comfortabel, passen goed en zien er goed uit. Verstelbare helmen zijn een stuk beter voor kinderen als ze nog in de groei zijn maar ook omdat ze lichtgewicht zijn, verstelbaar en een goed ventilatie systeem hebben.


Hoe kun je het beste je paardrijcap onderhouden?

Je cap kan er nog best goed uitzien na een valpartij maar waarschijnlijk is hij zijn beschermende kracht kwijt door de impact van je val. Zelfs als er geen zichtbare schade is na een valpartij kan de beschermingslaag van de cap aangetast zijn. Decathlon adviseert om veiligheidsproducten goed te onderhouden en te vernieuwen bij twijfel. Vervoer je cap in een gevoerde tas, vermijd alle onnodige schokken en stel hem niet bloot aan warmtebronnen. Maak je paardrijcap regelmatig schoon door de binnenvoering te wassen op een lage temperatuur of door gebruik te maken van een speciale schoonmaakspray voor caps.


Advies op maat van Decathlon sport experts

Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over paardrijhelmen kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en passen.