FINS KEGELSPEL

Fins kegelspel: ideaal als activiteit op een zonnige zondag

Maar niet in je eentje! Op een zaterdag met vrienden is even goed. Fins kegelen wordt alsmaar populairder in ons land op zonnige zomerdagen en het zou jammer zijn mocht je het eens niet proberen. Deze gezellige activiteit zorgt ongetwijfeld voor veel plezier en gelach met vrienden of familie.

Hoe werkt dit spelletje?

Dit authentieke Finse spel vindt zijn oorsprong in een ander werpspel, het kyykkä, dat veel meer inspanning vraagt, aangezien je een houten knuppel tot 85 cm lang en 8 cm diameter moet wegwerpen.

Het is dus gebaseerd op die sport en spreekt een groter publiek aan, want er is geen minimumleeftijd of bepaalde fysieke conditie vereist.

Het principe is eenvoudig: 2 teams (bestaande uit minstens 1 speler per team) nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd met als doel een kegel te gooien naar andere kegels met een nummer op. Als je één enkele kegel omgooit, dan verdien je het aantal punten aangeduid op de kegel. Gooi je er meerdere om, dan telt het aantal kegels dat je hebt omgegooid als puntenaantal.

Voorbeeld

Je gooit 5 kegels omver: je krijgt 5 punten.

Je gooit enkel de kegel met nummer 7 omver: je krijgt 7 punten.

Doel van het spel is om als eerste 40 punten te scoren. Ga je daarover, dan val je terug op 20 punten. De speler die als eerste 40 punten behaalt, wint het spel.

Met dit instructiefilmpje krijg je snel de spelregels onder de knie.

De mobiele app

Ontdek Fins kegelen dankzij onze mobiele app, verkrijgbaar voor iOS en Android. Zo kan je als je even tijd hebt dit leuke behendigheidsspel ontdekken en spelen waar je maar wilt. Deel je beste score op sociale netwerken, daag vrienden uit en neem het dan in het echte spel tegen elkaar op.

Ons Finse kegelspel is perfect als activiteit onder vrienden, in het park of tijdens een barbecue. Gegarandeerd fun!

Download hier de app:

Wat zijn de spelregels van het Fins kegelspel?

Wat zijn de spelregels van het Fins kegelspel?

Ontdek de spelregels voor Fins kegelspel. Een leuk precisiespel dat je kan spelen met het gezin of met vrienden.

petanque : de spelregels

Petanque: de spelregels

Het terrein, het aantal spelers, het aantal ballen per speler … allemaal zaken die je bij het begin van elk spel moet vastleggen. Dit jaar geen onenigheden meer, want jij bent de scheidsrechter !

voordelen van darten

De vijf voordelen van darten

Darts is meer dan gewoon een spel. Ontdek de vijf voordelen en ervaar hoe leuk een partijtje darts kan zijn.

DE REGELS VAN BEACHVOLLEYBAL

Ontdek de regels van Beachvolleybal

Beachvolleybal is de zomersport bij uitstek en telt miljoenen spelers over de hele wereld. Iedereen heeft het weleens gespeeld met vrienden of familie. Maar zijn de officiële regels ook bekend?

regels van tafeltennis en pingpong

De regels van tafeltennis... en pingpong.

Maak je voor het eerst kennis met het witte balletje? Hieronder vind je de spelregels van tafeltennis en pingpong, zodat je kunt spelen in plaats van oeverloos te blijven discussiëren.

BILJART

Top 5 van de foutieve regels bij blackball

De regels van blackball, pool en zelfs snooker kunnen al eens met elkaar vermengd geraken. Of soms verzinnen we gewoon maar wat ...